Human Talent Network | 21 SEP | SLIMMER SAMENWERKEN
543
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-543,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

21 SEP | SLIMMER SAMENWERKEN

Samenwerken hr netwerk

21 SEPTEMBER | SLIMMER SAMENWERKEN

Over hoe je een omgeving creëert waarin mensen en teams kunnen excelleren, met nieuwe én bestaande manieren van (samen)werken.

Locatie: Bol.com | Papendorpseweg 96, Utrecht
Timings: donderdag 21 september 2017 | 13.00 – 18.30 uur

We leven en werken in een continu en snel veranderende wereld, een wereld van snel voortschrijdende digitalisering en robotisering. Een wereld waarin organisaties flexibel en wendbaar moeten blijven om overeind te blijven. Dit vereist een andere mindset van mensen binnen de organisatie en vraagt om het ontstaan van nieuwe manieren van werken. Met name uit de software ontwikkeling, waarin methoden als Agile, Semco Scrum Werken opduiken, zijn enorme invloeden voelbaar op organisaties en de arbeidsmarkt.

Maar Agile werken, zelfsturende teams… een paar jaar geleden hadden we er of nog niet van gehoord, of het kwam nooit van de grond. Terwijl je nu het idee hebt ouderwets te zijn als je zoiets niet ook aan het doen bent in je organisatie. Bij Bol.com lopen ze erin voorop. “Met vallen en opstaan”, geven ze zelf toe. Maar ze moeten wel. Want een ding weten ze zeker: als ze traditioneel statisch georganiseerd zouden zijn, vallen ze waarschijnlijk vroeg of laat om. Dat maakt HRM een strategische factor van belang, niet uit overtuiging of ideologie, maar uit businessnoodzaak.

Iemand die hier alles van af weet en gelooft in de cruciale rol van HR in het leiding nemen in de transformatie van organisaties is de schrijfster, consultant, trainster en spreekster Diana Russo! Zij werkt vanuit haar kracht om complexe situaties begrijpelijk te maken en deze te benaderen met nieuwe, onverwachte oplossingen. Momenteel schrijft zij haar boek over Agile (Pizza) Organisaties en de toekomst van HR. Vandaar dat zij op deze bijeenkomst dan ook plenair zal openen en afsluiten met enkele van haar wijze lessen.

Bol.com staat dan ook te springen om het gesprek met jullie aan te gaan over hun idealen, ervaringen en uitdagingen, autonome, cross functionele teams die volgens hen het antwoord op complexiteit vormen en over sociocratische besluitvorming. Ook zij hebben de chaos in de matrixorganisatie ervaren en het gouden ei nog niet uitgevonden..

Ook bij Bynder, een van Nederlands meest kansrijke tech start-ups, zijn ze continu aan het pionieren binnen dit speelveld. Zij hebben hun HR opgezet vanaf scratch en bewust gekozen voor de niet-traditionele manier maar met focus op individuele talenten, vrijheid en verantwoordelijkheid, ook op internationale schaal. Zo hebben medewerkers bij Bynder ongelimiteerde vakantiedagen, bestaan er geen afdelingen en kun je toch groeien zonder promotie te maken. En ook Bynder is nog volop aan het pionieren..

ING zit weer in een ander schuitje; gezien hun grootte en tientallen jaren bestaan komen zij veel andere uitdagingen tegen op hun expeditie naar Slimmer Samenwerken. Zij focussen zich op het kraken van hun eigen Orange Code, waarin de aandacht naar de mensen gaat en zij volledig centraal in de organisatie staan. Mede door Agile Product Ownership en een goede Employer Value Proposition toe te passen zijn zij hiernaar op weg.

Maar hoe creëer je een omgeving waarin mensen en teams excelleren? Hoeveel managementlagen zijn hierbij noodzakelijk en welk type leiderschap past het beste? Samen met o.a. Bol.com, Bynder en ING we er een interactieve middag van boordevol discussie, omdat ze zelf ook niet alle antwoorden hebben.

Deze bijeenkomst heeft reeds plaatsgevonden.

OVER DE SPREKERS

Diana

Diana Russo is HR vernieuwer, auteur, trainer én spreker. Zij werkt vanuit haar ambitie om organisaties en de HR branche te inspireren en samen de toekomst te ontdekken en omarmen. Het doet haar ogen dan ook twinkelen wanneer ze praat over HR innovatie, Agile (Pizza) Organisaties en de toekomst van werk, want HR is nog nooit zo leuk geweest!

Niels Willems spreker HTN

Niels Willems is Bol.com huiscoach en de drijvende kracht achter werken in teams binnen Nederlands grootste online retailer. Hij is co-founder van Career Openers en Business Openers en daarnaast schrijver van de bestseller ‘Internal Branding in de praktijk, het merk als kompas’ .

Kristel Moedt spreker HTN

Kristel Moedt is Global HR Manager bij Bynder en de steunpilaar en structuurbrenger binnen deze energieke en in razend tempo groeiende start-up. Zij daagt – in haar functie en daar buiten – de status-quo uit om ieder dag een beetje beter te worden.

_P8A5809

Saskia Souverijn is Expert Lead Employer Branding & Employee Engagement bij ING, waar zij met enthousiasme en energie aan de slag is om het merk ING te versterken. In nauwe samenwerking met verschillende takken van sport binnen de organisatie bouwt zij intern aan een consistente employee journey om vervolgens duidelijke verwachtingen voor nieuwe medewerkers te creëren en waar te maken.

MEER BIJEENKOMSTEN

Baas van je baan Human Talent Network

16 FEBRUARI | BAAS VAN JE BAAN

Over de meest effectieve aanpak om de regie te nemen over je eigen baan én dit te stimuleren bij medewerkers.

Sprekers: Luc Dorenbosch & Arnold B. Bakker
Locatie: Olympisch Stadion | Olympisch Stadion 2, Amsterdam
Timings: donderdag 16 februari 2017 | 
9.00 – 14.00 uur

Leidersschap Human Talent Network

8 JUNI | LEIDING ZONDER LEIDERS

Over de nieuwe toegevoegde waarde van leiders en leidinggevenden én hoe zij ondersteund zouden moeten worden.

Sprekers: Nico Donselaar, Jan Kuipers en Bas Kodden
Locatie: La Place Duinrell | Duinrell 1, Wassenaar
Timings: donderdag 8 juni 2017 | 13.30 – 18.00 uur

Talentmanagement Human Talent Network

23 NOVEMBER | TOP-TALENT VINDEN & BINDEN

Over hoe je zeker weet dat – nieuwe en bestaande – talenten waardevol kunnen bijdragen aan het succes van de organisatie.

Sprekers: Jorg Ruis & Marieke van Heek
Locatie: YoungCapital | Aquarius – Siriusdreef 12, Hoofddorp
Timings: donderdag 23 november | 13.30 – 18.00 uur

Meer weten over het netwerk en ons lidmaatschap?