Human Talent Network | 16 FEBRUARI – BAAS VAN JE BAAN
278
post-template-default,single,single-post,postid-278,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

16 FEBRUARI – BAAS VAN JE BAAN

Baas van je baan Human Talent Network

16 FEBRUARI – BAAS VAN JE BAAN

Job craften, baanboetseren, zelfsturing… zeker nu mensen steeds langer moeten doorwerken, neemt de belangstelling voor dit fenomeen snel toe. Door werknemers hun baan te laten aanpassen, kunnen zij zelf hun werk leuker en interessanter maken. Zonder dat ze van baan of werkgever hoeven te wisselen, kunnen medewerkers zo toch een baan bereiken die beter bij hen past. Hierdoor blijven ze langer inzetbaar, is de filosofie. Maar wat werkt daarin voor individuen en organisaties? En hoe zit het met ervaringen uit de praktijk?

Hoewel geïntroduceerd in 2001, is het niet verbazingwekkend dat ‘sleutelen aan je eigen baan’ na ruim 15 jaar steeds populairder wordt. Het past goed in de huidige tijd waarin duurzame inzetbaarheid en Het Nieuwe Werken vaak hoog op de HR-agenda staan. Door hier zowel als organisatie en HR bewust mee bezig te zijn, krijg je medewerkers weer aan het roer van hun eigen ontwikkeling. Ze worden weer bewust van de ambitie en mogelijkheden binnen de eigen organisatie. Door dit te verbinden aan de ontwikkeling van talenten, til je het menselijk kapitaal van jouw organisatie naar een hoger niveau!

Jobcrafting heeft een positief effect op de betrokkenheid, tevredenheid, veerkracht, flexibiliteit en welzijn van de werknemer. Maar hoe zorg je dat medewerkers én leidinggevenden de regie nemen over hun eigen baan? En wat is de meest effectieve aanpak?

2 Comments
  • Jessica Wilson
    Posted at 09:22h, 11 March Reply

    Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Suspendisse ut vulputate libero, ac iaculis neque. Ut pretium, metus eget ultricies euismod, diam nulla lacinia magna, eu vehicula quam lacus commodo.

  • Ray Quinones
    Posted at 09:27h, 11 March Reply

    Praesent volutpat nulla at elit consectetur, eu rhoncus mauris convallis. Donec a dictum justo, ultricies mattis ex. Donec sit amet mollis est, facilisis lacinia justo.

Post A Comment